Dahi ve dindar: Isaac Newton din ve bilim ilişkisinde konuşma sırası Newton’da

Yükleniyor...
Küçük Resim

Tarih

2019

Yazarlar

Doko, Enis

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

İstanbul Yayınevi

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Organizasyon Birimi
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Felsefe Bölümü
Bölüm, uluslararası standartlarda nitelikli bilgi üretmeyi, özellikle İslam felsefesi, Türk düşüncesi ve fenomenoloji geleneğini merkeze almayı ve bu meyanda felsefi bilgi üretilmesini amaçlamaktadır. Batı'da gelişen felsefenin soy kütüğünde sadece Yunan, Helenistik ve Hıristiyan değil, İslam felsefi mirası da yer almaktadır.

Dergi sayısı

Özet

Newton tüm zamanların en önemli bilim insanlarından biri olarak bilinir. Oysa Newton'un bilinmeyen bir yönü vardır: Newton, bilimi Tanrı'yı anlamada araç edinen bir din adamıydı. Hem de üçlemeden azizliğe bir sürü geleneksel Hristiyan inancını eleştiren, hayatının önemli bir kısmını teoloji araştırmalarına adamış bir din adamı. Bu kitapta Fizikçi ve Felsefeci Dr. Öğr. Üyesi Enis Doko, Newton'un kaleme aldığı metinler ve bunların analizi ile Newton'un bu saklı kalmış dünyasını açığa çıkarıyor. Newton'un rehberliğinde din ve bilim ilişkisinde heyecan verici bir yolculuğa hazır olun...

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Din ve Bilim, Isaac Newton

Kaynak

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Doko, E. (2019). Dahi ve dindar: Isaac Newton din ve bilim ilişkisinde konuşma sırası Newton’da. İstanbul: İstanbul Yayınevi.