Geleceğin Türk aile tipine bakış

Yükleniyor...
Küçük Resim

Tarih

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Ravza Yayınları

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Organizasyon Birimi
Eğitim Bilimleri Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü
Eğitim Bilimleri Fakültemiz, kuram ve uygulamaların öğretildiği bir yer olmanın ötesinde, fikirlerin yeşerdiği, yeteneklerin geliştiği ve ömür boyu süren arkadaşlıkların kurulduğu dinamik ve çeşitlilik gösteren bir topluluktur.

Dergi sayısı

Özet

Aile sözcüğü çok anlamlı olup Arapçadan dilimize geçmiştir. Güncel Türkçe sözlükte anlamları şöyledir; 1- Evlilik kan bağına dayanan, karı-koca, çocuklar, kardeşler arasındaki ilişkilerin oluşturduğu toplum içindeki en küçük birlik; 2-Aynı soydan gelen veya aralarında akrabalık ilişkileri bulunan kimselerin tümü; 3- Birlikte oturan hısım ve yakınların tümü; 4- Halk ağzında; Eş, karı; 5-Aynı gaye üzerinde anlaşan ve birlikte çalışan kimselerin bütünü ve 6- Temel niteliği olan dil, hayvan veya bitki topluluğu, familya. (Türk Dil Kurumu, www.tdk.gov.tr) Larousse sözlükte ise aile,” aynı çatı altında yaşayan anne, baba ve çocuklar” (1979.165)dan oluşan sosyal bir yapıdır. Türkçe sözlükte ise, aile, “kadın ve erkeğin çocuklarıyla oluşturdukları iş bölümüne dayalı, küçük ve büyük ya da dar ve geniş aile gibi, türleri olan toplumsal ve ekonomik birlik” telik (Resimli Ansiklopedik Büyük Sözlük, 54) olarak tanımlanmaktadır.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Aile, Evlilik, Türk Aile Yapısı, Lavirat, Sorarat, İzdivaci Aile, Pederi Aile, Osmanlı Dönemi Türk Ailesi, Cumhuriyet Dönemi Türk Ailesi

Kaynak

Değişen Dünyada Aile ve Çocuğun İnşası

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Gündüz, S. ve Bulut, S. (2024). Geleceğin Türk aile tipine bakış. C. Baba, M. Taktak (Ed.), Değişen Dünyada Aile ve Çocuğun İnşası içinde (697-715 ss.). İstanbul: Ravza Yayınları.

Onay

İnceleme

Ekleyen

Referans Veren