Nasrat, Qaisar

Yükleniyor...
Profil fotoğrafı
E-posta Adresi ORCID Profili WoS Profili YÖK Araştırmacı Profili Google Akademik Profili TR-Dizin Profili SOBİAD Profili Web Sitesi

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Organizasyon Birimi
Hukuk Fakültesi, Hukuk Bölümü
İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi, hukuk ve adalet bilincinin toplumda yaygınlaşmasına hizmet edebilecek, ulusal ve uluslararası hukuk alanında yaşanan gelişmeleri yorumlayıp değerlendirebilecek, fikrî bağımsızlığa sahip, çokdilli, küresel rekabet ortamında başarı sağlayabilecek ve Türkiye'yi uluslararası alanda temsil edebilecek hukukçular yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Adı Soyadı

Qaisar Nasrat

İlgi Alanları

Anayasa Hukuku, Tıp Hukuku, Uluslararası Hukuk, İnsan Hakları

Kurumdaki Durumu

Aktif Personel

Arama Sonuçları

Listeleniyor 1 - 2 / 2
  • Yayın
    Tıbbi müdahalelerde hukuka uygunluk şartları
    (İbn Haldun Üniversitesi, 2023) Nasrat, Qaisar; Hukuk Fakültesi, Hukuk Bölümü
    Kişiler, fiziksel veya ruhsal açıdan sağlığında herhangi bir rahatsızlık hissettiğinde hemen bir sağlık kuruluşuna başvurarak tanı ve tedavi talebinde bulunur. Söz konusu tanı ve tedavi işlemine tıbbi müdahale denilmektedir. Tıbbi müdahaleler birçok yöntemle gerçekleştirilmektedir. Özellikle sürekli gelişen bilim ve teknoloji sayesinde tıbbi müdahale de çeşitlilik göstermektedir. Tıbbi müdahalenin amacı kişinin bozulan sağlığını iyileştirmek olmasının yanı sıra kişinin yaşam ve vücut bütünlüğüne yönelik bir müdahaledir. Dolayısıyla, hukuka aykırı olarak gerçekleştirilen herhangi bir tıbbi müdahale kişilik haklarının ihlali sayılmaktadır. Sağlık personeli tarafından gerçekleştirilen tıbbi müdahaleler hukuka uygun olarak gerçekleştirilmenin yanı sıra son derece dikkatli ve özenli olarak yapılmalıdır. Aksi takdirde, sağlık kurumu ve personeline yönelik hukuki ve cezai sorumluluğa yol açmaktadır.
  • Yayın
    Cryonics: Tıp hukukunda tartışmalı bir konu
    (Legal Yayıncılık, 2022) Nasrat, Qaisar; Nasrat, Qaisar; Hukuk Fakültesi, Hukuk Bölümü
    İnsanlar hayatları boyunca hep ölümsüzlük ve uzun yaşama arzu ve arayışı içinde olmuştur. İnsanın ölümsüzlüğü ve sağlığı hakkında araştırma yapan bilimlerden biri tıp bilimidir, bu bilim insan vücudunu dondurarak birkaç yıl sonra tekrar diriltme düşüncesidir. Başka bir deyişle, günümüzde cryonics merkezleri bir kişinin vücudunu dondurmak suretiyle uzun yıllar sonra tekrar normal hayatına döndürmeyi vaat etmektedir. Bu konuda kanunların sessiz kalmasına rağmen ABD, Rusya ve Avustralya gibi ülkelerde insan dondurma ve cıyonics uygulamaları devam etmektedir. Bu çalışmada, dondurulmuş insan veya cryonics kavramı, gelişim süreci, hukuki boyutu ve dünyadaki uygulaması ele almmaya çalışılmıştır.