Çelik, Sönmez

İbn Haldun Üniversitesi

Attribution-ShareAlike 3.0 United States

Rektörlük, Kütüphane Daire Başkanlığı
İbn Haldun Üniversitesi Kütüphanesi, geçmişin ve geleceğin harmanlandığı hibrit yapıda bir kütüphanedir. Kütüphane, araştırmacıların çalışmaları sırasında ihtiyaç duyacakları kaynaklara erişimlerini kolaylaştırmak için uluslararası standartlara göre kurulmuştur.

Bu çalışma, İbn Haldun Üniversitesi Kurumsal Akademik Arşiv Sistemi (DSpace) ve İbn Haldun Üniversitesi Performans Değerlendirme Sistemlerinin (UMRAN) entegrasyonu konusunu akademik personele tanıtmak üzere yapılmıştır. Sistemlerin entegrasyonunda DSpace'in REST API özelliği kullanılmıştır. DSpace'e girişi yapılan yayınların üst verileri ile birlikte UMRAN sisteminin puanlama için ihtiyaç duyduğu yayın kategorisi de DSpace üzerinden aktarılacak şekilde planlanmıştır. Sistemlerin veri alışverişi ORCID (Open Researcher and Contributor ID) ile sağlanmıştır. DSpace'de, yayınlar için İHÜ yazar numarası (ihuauthorID) ve İHÜ performans sistemi yayın kategorisi (publicationcategory) alanları açılmıştır. Sunumda akademik arşiv sisteminin öneminin yanı sıra iki sistemin entegrasyonu ve DSpace'e veri girişi hakkında bilgi verilmiştir. Bu çalışma ile İbn Haldun Üniversitesi yayınlarının eksiksiz arşivlenmesi sağlanmakta, UMRAN sistemine veri girişi tekrarı önlenmekte, yayın girişlerinin uluslararası standartlara göre arşivlenmesi sağlanmakta, yayınların uluslararası sistemlerde harmanlanması için alt yapı oluşturulmakta, İHÜ ve İHÜ akademisyenlerinin görünürlüklerinin artmasına katkı verilmektedir.

Kurumsal Arşiv, İbn Haldun Üniversitesi, Akademik Performans, Performans Değerlendirme Sistemi, Entegrasyon

Yıllık Performans Değerlendirme Sistemi Veri Girişi Bilgilendirme Toplantısı

Çelik, Sönmez. (2018). İHÜ Kurumsal Akademik Arşiv Sistemi ve Performans Değerlendirme Sistemi entegrasyonu. Yıllık Performans Değerlendirme Sistemi Veri Girişi Bilgilendirme Toplantısı, 2 Temmuz 2018, Pazartesi. Mukaddime Salonu. İstanbul: İbn Haldun Üniversitesi.