Türkiye ekonomik kalkınmasında ahilik ilkeleri

Yükleniyor...
Küçük Resim

Tarih

2023

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

OSTİM Teknik Üniversitesi Yayınları

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Organizasyon Birimi
Yönetim Bilimleri Fakültesi, İktisat Bölümü
İktisat Bölümü, başta Türkiye ve çevre ülkeler olmak üzere küresel ekonomileri anlayan, var olan sorunları analiz ederken, iktisadi kuramları ve kavramları yetkin ve özgün bir şekilde kullanma becerisine sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Dergi sayısı

Özet

İkinci Dünya Savaşından bu yana ülkelerin tecrübeleri kalkınmanın mümkün olmakla birlikte gerçekleşmesinin oldukça zor olduğunu göstermiştir. Kalkınma modelleri tüm ülkelerde geçerli olacak kalkınma politikalarını önerirken aslında her ülkenin kendine has farklı karakter ve kısıtlamalara sahip olduğunu göz ardı etmektedir. Dünyada gelişen ve değişen siyasi ve ekonomik fikirlere paralel olarak ekonomi politikalarını belirleyen Türkiye, yüzyıllık bir devlet olmasına rağmen pek çok kalkınma göstergesine göre henüz gelişmiş ülkelerin gerisinde durmaktadır. Az gelişmiş ülkelerin ve Türkiye’nin ekonomik kalkınmasının gerçekleşmesinde, Batı merkezli topluma uygun olarak geliştirilen tek tip kalkınma modelleri yerine kendine has değerlerin kullanılarak bir model oluşturulması iktisadi, sosyal ve siyasal hedeflere ulaşmada daha fazla yardımcı olabilir...

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Ekonomi, Ahilik, Ahilik İlkeleri, Türkiye, Ekonomik Büyüme

Kaynak

Ahiliği Yeniden Düşünmek: "21. Yüzyılda Yiğitlik, Ahilik ve Dirlik"

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Vergil, H. (2023). Türkiye ekonomik kalkınmasında ahilik ilkeleri. M. E. Kala (Ed.), Ahiliği Yeniden Düşünmek: "21. Yüzyılda Yiğitlik, Ahilik ve Dirlik" içinde (257-287 ss.). Ankara: OSTİM Teknik Üniversitesi Yayınları.