Katar Üniversitesi Kütüphanesi personel değişimi programı izlenimleri

Türk Kütüphaneciler Derneği

Attribution-ShareAlike 3.0 United States

Rektörlük, Kütüphane Daire Başkanlığı
İbn Haldun Üniversitesi Kütüphanesi, geçmişin ve geleceğin harmanlandığı hibrit yapıda bir kütüphanedir. Kütüphane, araştırmacıların çalışmaları sırasında ihtiyaç duyacakları kaynaklara erişimlerini kolaylaştırmak için uluslararası standartlara göre kurulmuştur.

İbn Haldun Üniversitesi ve Katar Üniversitesi arasında var olan işbirliği anlaşması çerçevesinde Katar Üniversitesi Kütüphanesine bir program doğrultusunda çalışma ziyareti yapılmıştır. Söz konusu çalışma ziyaretine İbn Haldun Üniversitesini temsilen kütüphaneci bir personel katılmıştır. 31 Mart – 7 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleşen program süresince edinilen izlenimler ve tartışılan konular paylaşılarak üniversitemiz ve dolayısıyla ülkemiz için bir farkındalık oluşması amaçlanmıştır.
A personnel exchange program has been carried out between Ibn Haldun University and Qatar University by means of cooperation protocol. The program was attended on behalf of Ibn Haldun University. It is aimed to create awareness for our university and therefore our country by sharing the impressions and the issues discussed during the program realized between 31 March - 7 April 2018.

İbn Haldun Üniversitesi Kütüphanesi, Katar Üniversitesi Kütüphanesi, Katar Milli Kütüphanesi, Türkiye, Katar, Kütüphanecilik, Kütüphane Hizmetleri, Ibn Haldun University Library, Qatar University Library, Qatar National Library, Turkey, Qatar, Librarianship, Library Services

Türk Kütüphaneciliği

Bilgen, A. F. (2019). Katar Üniversitesi Kütüphanesi personel değişimi programı izlenimleri. Türk Kütüphaneciliği, 33(1), ss. 61-66.