Erol, Ömer Faruk

Yükleniyor...
Profil fotoğrafı
E-posta Adresi ORCID Profili Scopus Profili YÖK Araştırmacı Profili Google Akademik Profili TR-Dizin Profili SOBİAD Profili Web Sitesi

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Organizasyon Birimi
Hukuk Fakültesi, Hukuk Bölümü
İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi, hukuk ve adalet bilincinin toplumda yaygınlaşmasına hizmet edebilecek, ulusal ve uluslararası hukuk alanında yaşanan gelişmeleri yorumlayıp değerlendirebilecek, fikrî bağımsızlığa sahip, çokdilli, küresel rekabet ortamında başarı sağlayabilecek ve Türkiye'yi uluslararası alanda temsil edebilecek hukukçular yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Adı Soyadı

Ömer Faruk Erol

İlgi Alanları

İdari Hukuk, Havacılık Hukuku, Algoritmalar

Kurumdaki Durumu

Aktif Personel

Arama Sonuçları

Listeleniyor 1 - 2 / 2
  • Yayın
    Dijitalleşen sağlık ekosistemi: Kamu hizmetinde ve kolluk faaliyetlerinde yeni paradigmalar
    (On İki Levha Yayıncılık, 2024) Erol, Ömer Faruk; Çakır, Hüseyin Melih; Hukuk Fakültesi, Hukuk Bölümü
    Sağlık ekosisteminde dijitalleşmenin getirdiği yenilikler, yapay zeka ve büyük veri teknolojilerinin sağlık hizmetlerine entegrasyonuyla hız kazanmıştır. Bu süreçte, sağlık verilerinin dijitalleşmesi, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmış, ancak aynı zamanda ciddi hukuki ve etik sorunları da beraberinde getirmiştir. Örneğin, e-Nabız ve HES gibi uygulamalar, kişisel sağlık verilerinin daha erişilebilir hale gelmesini sağlamış, fakat bu verilerin korunması, mahremiyetin ihlali ve birey haklarına müdahale riski doğmuştur. Dijital sağlık hizmetleri, kamu hizmeti sunumunu hızlandırmış ve daha erişilebilir hale getirmiştir…
  • Yayın
    Algoritmik regülasyon: Yapay zekâ ve idarenin regülasyon faaliyeti
    (On İki Levha, 2023) Erol, Ömer Faruk; Hukuk Fakültesi, Hukuk Bölümü
    Hayatımızın giderek dijitalleştiği bir dönemde, bilimsel toplantıların çevrimiçi gerçekleştirildiği süreçte, hukuka dair akademik çalışmaların içeriği değişmekte; dijitalleşme, teknolojik gelişmeler ve yapay zekâ dikkati çekerek yeni çalışmaların ana konuları haline gelmektedir. Öte yandan dijitalleşme ve teknolojik gelişmeler, sadece esası değil usulü de etkilemiş, sosyal bilimciler, “dijital beşeri bilimler / hesaplamalı sosyal bilimler” (digital humanities / computational social science) yaklaşımı çerçevesinde, veri odaklı hesaplamalı yöntemleri kullanmaya başlamışlardır. Bu sosyal bilimler alanındaki esas ve usule dair değişim ve dönüşüm, hukuk alanına “hesaplamalı hukuk çalışmaları” (computational legal studies) olarak yansımış ve veri temelli dijital (hesaplamalı) yöntemlerin kullanıldığı hukuk çalışmalarının ortaya çıkmasını sağlamıştır…