Examining the effect of threat of intervention in crypto market: A Case study of bitcoin and ripple

Yükleniyor...
Küçük Resim

Tarih

2021

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

İbn Haldun Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Organizasyon Birimi
Yönetim Bilimleri Fakültesi, İktisat Bölümü
İktisat Bölümü, başta Türkiye ve çevre ülkeler olmak üzere küresel ekonomileri anlayan, var olan sorunları analiz ederken, iktisadi kuramları ve kavramları yetkin ve özgün bir şekilde kullanma becerisine sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Dergi sayısı

Özet

Son yıllarda çoğu kripto paranın fiyatlarındaki oynaklık diğer para birimlerine veya menkul kıymetlere göre artmıştır. Bu tez, Bitcoin ve XRP'nin oynaklığını değerlendirmek için Eşik veya GJR-GARCH modelinin formülasyonu ile çalışılan para birimlerinin fiyat ve hacim getiri oynaklığını etkileyebilecek değişikliklere yol açabilecek kripto para piyasasına müdahale tehdidinin araştırılması ile ilgilidir. Piyasadaki fiyatlar ve hacimler geri döner. Veri seti 1 Ocak 2014 ile 15 Şubat 2021 arasında başlar. GJR-GARCH modelinden elde ettiğimiz sonuçlar, haber şokları ile Bitcoin'in fiyat getirisi oynaklığı arasında negatif anlamlı bir ilişki bulunmaktadır. Aksi taktirde, haber şokları ile XRP'nin fiyat getirisi oynaklığı arasında istatistiksel olarak anlamlı olmayan bir ilişki bulunmaktadır. Öte yandan, XRP'nin hacim getirileri, haber şokları ile pozitif olarak anlamlı bir ilişkiye sahipken, Bitcoin'in hacim getirileri anlamlı bir ilişkiye sahip değil. Geçmişteki şoklar ve koşullu varyans şoklarının tümü, bugünün getiri oynaklığının önemli belirleyicileridir. Bu bulgular, Ripple Company'nin madeni parayı piyasadan uzak tutarak XRP fiyatlarının artmasını kontrol ettiğini doğruluyor. Bitcoin yatırımcıları, her zaman Bitcoin'in değerini kazanacağına inandıkları için şoklara fazla dikkat etmezler, dolayısıyla daha yüksek riskler daha yüksek kazanç sağlar.
In recent years, the volatility in the prices of most cryptocurrencies has increased relative to other currencies or securities. This thesis is concerned with the investigation of the threat of intervention in the cryptocurrency market and how it may lead to changes that affect the price and volume return volatility of the currencies under study with the formulation of the Threshold or GJR-GARCH model to assess the volatility of Bitcoin and XRP prices and volumes returns in the market. The data set begins from 1 January 2014 to 15 February 2021. Our results from the GJR-GARCH model shows a negatively significant relationship between news shocks and Bitcoin’s price returns volatility, whereas the relationship between news shocks and XRP’s price returns volatility isn't significant. On the other hand, volume returns of XRP have a positively significant relationship with news shocks whilst volume returns of Bitcoin do not have a significant relationship. Past shocks and conditional variance shocks are all significant determinants of today’s return volatility. These findings confirm that, Ripple Company controls the prices of XRP from surging by keeping the coin off the market. Investors of Bitcoin don’t pay much attention to shocks because they always believe Bitcoin will gain its value, hence higher risks yield higher gains.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Bitcoin, GJR-GARCH, Kripto Para Birimi, Müdahale Tehdidi, XRP, Cryptocurrency, The Threat of Intervention

Kaynak

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Drammeh, O. (2021). Examining the effect of threat of intervention in crypto market: A Case study of Bitcoin and Ripple. (Unpublished master’s thesis). Ibn Haldun University School of Graduate Studies, İstanbul.