Pkk terörü ile etkin mücadeleden yeni bir siyasi sürece geçişin imkan ve sınırları

Yükleniyor...
Küçük Resim

Tarih

2018

Yazarlar

Köse, Talha

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

SETA

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Organizasyon Birimi
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü araştırma odaklı bir bölüm olarak tasarlanmıştır. Uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi sayısı ve çeşitliliği bölümün kimliği ve öğretim pedagojisinin uluslararası bir anlayışla şekillenmesini sağlamaktadır. Müfredat ve ders içerikleri bugünün sorunlarını anlamaya ve geleceğin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik planlanmıştır. Avrupamerkezci bir pedagojinin ötesine geçilerek farklı kültür ve medeniyet birikimleri mukayeseli olarak incelenmektedir. Türkiye’nin karşılaştığı siyasi meseleler bölgesel ve küresel bağlamla etkileşim içerisinde incelenemektedir. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler’in alt dalları olan Uluslararası İlişkiler, Karşılaştırmalı Siyaset, Siyaset Teorisi ve Türkiye Siyasetine dair dersler müfredat içerisinde yer almaktadır.

Dergi sayısı

Özet

PKK’nın Temmuz 2015’te şiddeti yeniden alevlendirmesi Çözüm Süreci olarak tanımlanan siyasi müzakere dönemini sona erdirdi. O zamandan bu zamana devam eden saldırılar terörü tekrar Türkiye açısından öncelikli konu haline getirdi. Türk güvenlik birimleri 15 Temmuz darbe girişiminin olumsuz etkilerine rağmen teröre karşı etkili bir mücadele sürdürmektedir. Bu mücadele Suriye iç savaşında yaşanan gelişmelerden dolayı çeşitli zorluklarla karşılaşmakta ve sekteye uğramaktadır. Terörle mücadele kalıcı başarı askeri yöntemlerin yanı sıra eşgüdümlü olarak siyasi adımları da gerektirmektedir. Geldiğimiz noktada terörle etkili mücadele siyasi sürecin alternatifi değil öncülü olarak görülmek durumundadır. Bu çalışma PKK ile mücadele stratejisinin hangi şartlarda yeni siyasi süreçlerin önünü açabileceğini irdelemektedir.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Pkk Terörü, Çözüm Süreci, Güç Dengeleri, Liderlik

Kaynak

Terörün Kökenleri ve Terörle Mücadele Stratejisi

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Köse, T. (2018). Pkk terörü ile etkin mücadeleden yeni bir siyasi sürece geçişin imkan ve sınırları. Terörün Kökenleri ve Terörle Mücadele Stratejisi, 151-170.