Kuşakcı, Sümeyye

Yükleniyor...
Profil fotoğrafı
E-posta Adresi ORCID Profili WoS Profili Scopus Profili YÖK Araştırmacı Profili Google Akademik Profili TR-Dizin Profili SOBİAD Profili Web Sitesi

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Organizasyon Birimi
Yönetim Bilimleri Fakültesi, İşletme Bölümü
Küresel rekabete ayak uydurmak ve sürdürülebilir olmak isteyen tüm şirketler ve kurumlar, değişimi doğru bir şekilde yönetmek, teknolojinin gerekli kıldığı zihinsel ve operasyonel dönüşümü kurumlarına hızlı bir şekilde adapte etmek zorundadırlar.

Adı Soyadı

Sümeyye Kuşakcı

İlgi Alanları

Business Ethics, Leadership, Human Resources, Management, Strategic Management

Kurumdaki Durumu

Aktif Personel

Arama Sonuçları

Listeleniyor 1 - 2 / 2
  • Yayın
    Türk yönetim anlayışının izinde Dede Korkut kitabı: Babacan bir lider olarak Oğuz Beyi
    (İş Ahlakı Dergisi, 2023) Kuşakcı, Sümeyye; Yönetim Bilimleri Fakültesi, İşletme Bölümü; Yönetim Bilimleri Fakültesi, İşletme Bölümü
    Dede Korkut Kitabı, Türk kültürünün henüz şifahi olarak var olduğu, yazılı eserler vermediği zamanların ürünüdür. Bu hikâyeler Türk geleneğinin nesilden nesile taşınmasında oldukça kritik bir rol üstlenmiştir. Bu çalışmanın amacı Dede Korkut hikâyelerinde anlatılan bey/han profilini inceleyerek hem geleneksel Türk yönetim anlayışına yönelik kavrayışımızı artırmak hem de modern yönetime ilişkin çıkarımlarda bulunmaktır. Bu çalışmayı benzer diğer çalışmalardan ayıran birinci özelliği hikâyelere yönetim perspektifinden bakmaya çalışmasıdır. Bunun yanında çalışma kullandığı karma yöntem ile de alan yazınına özgün bir katkı sunmayı hedeflemektedir. Hikâyelerin her biri içerik analizi yöntemi ile incelenmiş, hikâyedeki bey/han olumlu olumsuz özellikleri ile sıralanmış ve bu özellikler üzerinden gömülü teori ile modellemeye gidilmiştir. Oğuz beylerinin liderlik özellikleri, tekrarlanma sıklığı esas alınarak 9 ana kategoride sıralanabilir: ahlaki özellikler, teçhizat, yönetsel özellikler, güç & cesaret, soy-sop, yoldaş, inanç, fiziksel özellikler, şatafat & gösteriş. Sonuç olarak çalışmamız Dede Korkut Bey’inin günümüz değer-odaklı liderlik modelleriyle benzerlikleri olmakla birlikte daha çok paternalist bir yaklaşıma sahip olduğunu göstermektedir.
  • Yayın
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi hızır acil ambulans çalışanlarının motivasyonunu etkileyen faktörlerin incelenmesi
    (Melih Topaloğlu, 2023) Kuşakcı, Sümeyye; Burmalı, Özgür; Yönetim Bilimleri Fakültesi, İşletme Bölümü
    Amaç – Acil sağlık hizmetleri kapsamında görev yapan acil ambulans çalışanları hayati önem taşıyan bir hizmet sunmaktadırlar. Bu çalışmanın amacı öncelikle acil ambulans çalışanlarının motivasyonlarını belirleyen faktörlerin ortaya çıkarılarak acil sağlık hizmetinin kalitesinin artırılması ve olası hataların azaltılmasıdır. Ayrıca acil ambulans çalışanlarının motivasyonunu etkileyen faktörlerin demografik özellikler bağlamında farklılık gösterip göstermediği araştırılarak farklı demografik grupların motivasyonlarını artırmada uygulanması gereken alternatif yöntemler belirlenmeye çalışılmaktadır. Yöntem – Çalışma İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hızır Acil ambulans çalışanları özelinde yürütülmüştür. Araştırmanın ana kütlesini İstanbul ili içerisinde Silivri’den Kartal’a kadar 35 istasyonda İBB’ye bağlı 112 Hızır Acil ambulanslarında çalışan 14 doktor, 120 paramedik, 144 ATT ve 120 sürücü oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak anket kullanılmıştır. Anket 56 soru ve üç kısımdan oluşmaktadır. Toplanan verinin değerlendirilmesinde SPSS 25 programından yararlanılmıştır. Bulgular – Ambulans çalışanlarının motivasyonlarının görev türüne, yaşa ve kurum içi kıdeme göre farklılık gösterirken, cinsiyete, eğitim durumuna ve medeni duruma göre farklılık göstermediği görülmüştür. Yine ambulans çalışanlarının motivasyonunu etkileyen faktörlere yönelik algılarının görev türüne, yaşa, eğitim durumu ve kurum içi kıdeme göre farklılık gösterirken, cinsiyete ve medeni duruma göre farklılık göstermediği tespit edilmiştir. Öte yandan ambulans çalışanlarının motivasyonları üzerinde en etkili faktörün örgütsel ve yönetimsel faktörler olduğu, ekonomik faktörlerin ise en az etkiye sahip olduğu görülmüştür. Tartışma – Araştırma sonuçları literatürdeki benzer çalışmalarla paralellik göstermektedir. Ancak cinsiyet, medeni durum ve eğitim seviyesinin motivasyona etkisi nokasında farklı sonuçlar bulan araştırmalar da mevcuttur. Ayrıca, ekonomik faktörlerin diğer motivasyon fakörlerinden daha belirleyici olduğunu tespit eden çalışmalara da rastlanmıştır.