Inter-dynamics between corruption, government effectiveness, and economic growth: A case study for West Africa

Yükleniyor...
Küçük Resim

Tarih

2024

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

İbn Haldun Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Dergi sayısı

Özet

The data surveys conducted by Afrobarometer and Transparency International Corruption Perception Index indicate that the level of corruption and government underperformance in West Africa has reached extremely concerning levels. The study aimed to investigate the complex relationship between corruption, government effectiveness, and GDP growth trends across sixteen West African Nations from 2003- 2021 utilizing panel data analysis. The study employed a unique technique using the causality results to form the model's functional and regression form. Upon these results, the study utilized a dynamic panel-data estimation, a two-step system Generalized Methods of Moments by Arellano and Bond. This method effectively addresses potential issues such as sample size, autocorrelation, heterogeneity, and endogeneity and is asymptotically more potent than the regular one-step GMM. Using this method, it was found that a negative relationship exists between corruption and GDP growth in the region. Also, a significant negative relationship exists between government effectiveness and corruption. The findings also showed that the relationship between GDP growth and government effectiveness within the region is positive and significant. These results support the "Sand in the Wheels Hypothesis". Therefore, the study recommends urgent structural change within the administration to ensure effective and quality institutional structure, focus on building effective anti corruption agencies to fight against systematic corruption within the governing body and ensure accountability, and establish development strategies tailored to contemporary contexts rather than outdated colonial-era systems.
Afrobarometer ve Uluslararası Şeffaflık Örgütü Yolsuzluk Algılama Endeksi tarafından yürütülen veri araştırmaları, Batı Afrika'daki yolsuzluk seviyesinin ve hükümetin düşük performansının son derece endişe verici seviyelere ulaştığını gösteriyor. Çalışmanın amacı, panel veri analizi kullanarak 2003-2021 yılları arasında on altı Batı Afrika Ülkesinde yolsuzluk, hükümet etkinliği ve GSYİH büyüme eğilimleri arasındaki karmaşık ilişkiyi araştırmaktı. Çalışmada, modelin fonksiyonel ve regresyon formunun oluşturulmasında nedensellik sonuçlarından yararlanılarak özgün bir teknik kullanılmıştır. Bu sonuçlar üzerine çalışmada, Arellano ve Bond'un dinamik panel veri tahmini, iki adımlı Genelleştirilmiş Moment Yöntemleri sistemi kullanılmıştır. Bu yöntem, örneklem büyüklüğü, otokorelasyon, heterojenlik, endojenlik gibi potansiyel sorunları etkili bir şekilde ele alır ve normal tek adımlı GMM'den asimptotik olarak daha güçlüdür. Bu yöntem kullanılarak bölgede yolsuzluk ile GSYİH büyümesi arasında negatif bir ilişkinin olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, hükümetin etkinliği ile yolsuzluk arasında da önemli bir negatif ilişki bulunmaktadır. Bulgular ayrıca bölgede GSYİH büyümesi ile Hükümet etkinliği arasındaki ilişkinin pozitif ve anlamlı olduğunu gösterdi. Bu sonuçlar "Tekerleklerdeki Kum Hipotezini" desteklemektedir. Bu nedenle çalışma, etkin ve kaliteli kurumsal yapıyı sağlamak için idare içinde acil yapısal değişiklik yapılmasını, yönetim organı içinde sistematik yolsuzlukla mücadele etmek ve hesap verebilirliği sağlamak için etkili yolsuzlukla mücadele kurumlarının oluşturulmasına odaklanılmasını ve çağdaş bağlamlara uygun kalkınma stratejileri oluşturulmasını önermektedir. modası geçmiş sömürge dönemi sistemleri.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Corruption, Dynamics, Effectiveness, GMM, Governance, Growth, Büyüme, Dinamikler, Etkinlik, Reformlar, Yolsuzluk

Kaynak

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Manneh, S. (2024). Inter-dynamics between corruption, government effectiveness, and economic growth: A case study for West Africa. (Unpublished master’s thesis). Ibn Haldun University School of Graduate Studies, Istanbul.