Uyar, Sümeyye

Yükleniyor...
Profil fotoğrafı
E-posta Adresi ORCID Profili Web Sitesi

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Organizasyon Birimi
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü araştırma odaklı bir bölüm olarak tasarlanmıştır. Uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi sayısı ve çeşitliliği bölümün kimliği ve öğretim pedagojisinin uluslararası bir anlayışla şekillenmesini sağlamaktadır. Müfredat ve ders içerikleri bugünün sorunlarını anlamaya ve geleceğin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik planlanmıştır. Avrupamerkezci bir pedagojinin ötesine geçilerek farklı kültür ve medeniyet birikimleri mukayeseli olarak incelenmektedir. Türkiye’nin karşılaştığı siyasi meseleler bölgesel ve küresel bağlamla etkileşim içerisinde incelenemektedir. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler’in alt dalları olan Uluslararası İlişkiler, Karşılaştırmalı Siyaset, Siyaset Teorisi ve Türkiye Siyasetine dair dersler müfredat içerisinde yer almaktadır.

Adı Soyadı

Sümeyye Uyar

İlgi Alanları

Kurumdaki Durumu

Aktif Personel

Arama Sonuçları

Listeleniyor 1 - 1 / 1
  • Yayın
    Türkiye’s UN peacekeeping contributions as instruments of foreign policy amidst global transformations
    (Türkiye Bilimler Akademisi, 2024) Uyar, Sümeyye; Sezgin, Firuze Simay; Yurdusev, A. Nuri; Doğrul, Mürsel; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü
    How do states strategically engage with United Nations (UN) Peacekeeping Operations (PKOs) to achieve their foreign policy goals? This study explores Türkiye’s strategic engagement with UN PKOs in the context of its evolving foreign policy priorities. We argue that Türkiye employs multilateral relationships of UN PKO personnel contributions as strategic tools to achieve specific foreign policy goals. By compiling data from 2002 to 2018, we analyze how Türkiye’s participation in PKOs aligns with its broader foreign policy objectives under the Justice and Development Party (AKP) government. The research employs logistic and negative binomial regression analyses to examine the relationship between Türkiye’s peacekeeping contributions and its foreign policy alignment. Findings reveal a nuanced interplay, indicating that Türkiye’s decision to contribute to PKOs is influenced by the collective actions of multiple countries aligning with its foreign policy objectives. Additionally, temporal variations highlight Türkiye’s changing diplomacy, with peacekeeping commitments reflecting shifts in its policy orientations. The study underscores the significance of multilateral partnerships and foreign policy alignment in shaping Türkiye’s engagement with UN PKOs, offering insights into the complex dynamics of international diplomacy and the role of emerging powers in global peace and security efforts.