Yılmaz, Mustafa Kemal

Yükleniyor...
Profil fotoğrafı
E-posta Adresi ORCID Profili WoS Profili Scopus Profili YÖK Araştırmacı Profili Google Akademik Profili TR-Dizin Profili SOBİAD Profili Web Sitesi

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Organizasyon Birimi
Yönetim Bilimleri Fakültesi, İşletme Bölümü
Küresel rekabete ayak uydurmak ve sürdürülebilir olmak isteyen tüm şirketler ve kurumlar, değişimi doğru bir şekilde yönetmek, teknolojinin gerekli kıldığı zihinsel ve operasyonel dönüşümü kurumlarına hızlı bir şekilde adapte etmek zorundadırlar.

Adı Soyadı

Mustafa Kemal Yılmaz

İlgi Alanları

Capital Markets, Derivatives Markets, Risk Yönetimi, Kurumsal Finansman, Sürdürülebilirlik

Kurumdaki Durumu

Aktif Personel

Arama Sonuçları

Listeleniyor 1 - 1 / 1
  • Yayın
    Borsa İstanbul’da işlem gören gayrimenkul yatırım ortaklıklarının nakit akımı odaklı finansal performans analizi (2007-2016)
    (2017) Yılmaz, Mustafa Kemal; İçten, Orkun; Yılmaz, Mustafa Kemal; Yönetim Bilimleri Fakültesi, İşletme Bölümü
    Gayrimenkul sektörü, özellikle son 10 yılda gösterdiği gelişim ile Türkiye ekonomisinin büyümesinde önemli bir rol oynamaktadır. Sektör bu rolünü farklı kurumsal yapılar aracılığıyla gerçekleştirmekle birlikte, bu yapılar içinde finansal piyasalar ile doğrudan bağlantılı olan Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları (GYO) hem halka açık olmaları hem de yatırımcılarına pay senetleri üzerinden bir getiri imkanı sunmaları nedeniyle ayrı bir öneme sahiptir. Bu çalışmada, Borsa İstanbul'da işlem gören 31 GYO'nun 2007-2016 yıllarına ilişkin nakit akımı odaklı finansal performansı TOPSIS yöntemi kullanılarak incelenmiş ve sektör performansının gelişimi analiz edilmiştir. Çalışma sonucunda, incelenen dönemde sektörün nakit yaratma gücünün 2009 yılında en üst seviyesine ulaştığı, 2010 yılından başlayarak azaldığı, 2015 yılından sonra ise tekrar bir toparlanma eğilimine girdiği görülmektedir. Gayrimenkul sektörü ekonomik büyümenin itici gücü konumunda olduğundan, bu bulgunun politika yapıcılar tarafından doğru bir şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir.