Bu araştırmanın konusu OSB’lerde çalışan beyaz yakalı teknik ve ofis çalışanlarının uzaktan çalışma uygulamaları konusunda geliştirdikleri ahlaki algılamaların ölçülmesi ve sınıflandırılmasıdır. Buna dayalı olarak uzaktan çalışma uygulamalarının ne gibi ahlaki sorunlara yol açtığı ampirik verilerle desteklenecek ve araştırma çoğunlukla OSB’lerde yapılacağı için bu konuda Türkiye’de elde edilen ilk geniş çaplı alan bulgusu olacaktır.
Küresel rekabete ayak uydurmak ve sürdürülebilir olmak isteyen tüm şirketler ve kurumlar, değişimi doğru bir şekilde yönetmek, teknolojinin gerekli kıldığı zihinsel ve operasyonel dönüşümü kurumlarına hızlı bir şekilde adapte etmek zorundadırlar.
(Edward Elgar Publishing, 2020) Arslan, Mahmut; Yılmaz, Mustafa Kemal; Yılmaz, Mustafa Kemal; Arslan, Mahmut; Yönetim Bilimleri Fakültesi, İşletme Bölümü
This paper aims to understand the ethical decision-making process of local managers of medium-sized companies in Gaziantep, a highly industrialized metropolis in Turkey, near the Syrian border, where there has been an influx of Syrian refugees. Intensive interviews were conducted using a semi-structured questionnaire allowing participants to state their views and tell their stories. The findings revealed that the managers of the companies had difficulty making ethical decisions about how to treat the Syrian immigrants, especially during the initial phase of the crisis, and they took wrong steps when they faced with both economic and social conflicts. Thus, they faced some serious ethical challenges.